Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Goreng Bumbu Rujak

Gefrituurde tahu in een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 300 gr. tahu
- 5 dl. santen
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asemwater
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 1 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en frituur ze in ruim olie goudbruin. Kneus de serehstengel. Schil de laos en kunyit en snijd ze fijn. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de bumbu met de sereh en de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de tahu toe en schep het goed door. Voeg de santen, asemwater, zout en suiker naar smaak toe. Breng het aan de kook en laat de saus zachtjes stoven tot de gewenste dikte is bereikt.

Tahu Goreng Bumbu Rujak