Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lentho

Gefrituurde koeken van cassave en ogenbonen


Ingrediënten:

- 500 gr. geraspte cassave
- 100 gr. kacang tolo
- 50 gr. geraspte kokos
- 3 dl. water
- 5 daun djeruk purut
- 2 eetlepels tapiocameel
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Breng het water aan de kook, voeg de kacang tolo toe en haal de pan van het vuur. Leg het deksel op de pan en laat het een nacht wellen. Kook de boontjes de volgende dag in hetzelfde water gaar. Giet het af en stamp de boontjes grof. Rooster de kemirienoten en stamp ze met de knoflook en de ketumbar tot een pasta. Snijd de daun djeruk purut heel fijn. Spoel de cassave enkele keren tot het water helder blijft. Meng de cassave met de kokos, de bonen, tapiocameel, daun djeruk purut, de knoflookpasta en wat zout goed door elkaar. Verhit ruim olie. Vorm van het deeg platte koeken en frituur ze mooi bruin.

Lentho