Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Gulai Udang Peteh
Garnalen in een pittige kokossaus met petehbonen
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink
Ingrediënten:
- 300 gr. grote garnalen
- 2,5 dl. dikke santen
- 50 ml. asemwater
- 15 petehbonen
- 4 rode rawits
- 1 theelepel zout
- halve eetlepel suiker
- halve theelepel peper
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
Bereiding:
Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak het mee tot ze van kleur veranderen. Voeg de rawits, santen, asemwater, peper, zout en suiker toe en stoof de garnalen gaar. Laat de saus goed indikken. Halveer de petehbonen, roer ze door de saus en serveer meteen.
Gulai Udang Peteh