Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Bakar Bumbu Rica

Tempeh van de bbq met een pittige tomatensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 50 gr. daun kemangi
- 1 dl. water
- 15 rode rawits
- 5 tomaten
- 2 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels limoensap
- 2 theelepels zout
- suiker naar smaak

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken, stoom het kort en frituur de tempeh in hete olie lichtbruin. Verwijder de nerven uit de daun djeruk purut en snijd de blaadjes zeer fijn. Snijd het witte deel van de sereh in dunne ringen en hak de tomaten fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd het fijn evenals de sjalotjes en lomboks.

Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de sereh en daun djeruk purut in wat olie tot het begint te geuren. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten, rawits en zout toe en breng het opnieuw aan de kook. Voeg de tempeh toe en stoof de saus tot de gewenste dikte. Roer de daun kemangi en het limoensap door de saus. Haal de tempeh er uit en rooster de plakken op de barbecue of grill mooi van kleur. Breng de saus met zout en suiker op smaak en serveer het apart bij de tempeh.

Tempeh Bakar Bumbu Rica