Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Rendang

Gebakken varkensvlees gestoofd in kokosmelk

Babi Rendang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. magere hamlappen
- 4 uien
- 2 rode lomboks
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels djahe
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels kencur
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel sereh
- 2 daun salam
- 1 blik santen
- zout

Bereiding:

Snijd de uien, lomboks en knoflook fijn. Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Maak de uien, knoflook, lomboks fijn in de vijzel en voeg daar de djahe, laos, kencur, ketumbar en djinten aan toe. Verhit olie in de wok en fruit de uien glazig. Voeg de sereh en vlees hier aan toe. Bak het vlees rondom bruin. Voeg een beetje kokend water en de daun salam toe en laat het vlees in ca. 15 min. zachtjes gaar stoven met de deksel op de pan. Voeg de santen en zout naar smaak toe. Laat het geheel onder regelmatig omscheppen droger worden. Niet de deksel erop doen in verband met schiften.

Babi Rendang