Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Tambang Puntir

Gefrituurde bruin met wit gedraaide koekjes


Ingrediënten:

- 575 gr. bloem
- 125 gr. poedersuiker
- 100 gr. tapiocameel
- 25 gr. cacaopoeder
- 2 dl. dunne santen
- 4 eieren
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Zeef de bloem, zout, tapiocameel, baking soda en poedersuiker een paar keer. Verdeel dit in tweeën en roer door een deel het cacaopoeder. Klop door elk deel 2 eieren en 1 dl. santen. Meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Laat het deeg 20 min. rusten. Neem een eetlepel deeg en rol dat uit tot ca. 75 cm. lengte. Doe dat ook met het bruine deeg. Leg bruin en wit naast elkaar en draai de deegrolletjes om elkaar heen. Druk de uiteinden goed stevig aan elkaar vast en bak de koekjes in niet al te hete olie gaar.

Kue Tambang Puntir