Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Sereh Sambal Ketjap
Gebakken forel in een hete ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 kg. forel
- 4 serehstengels
- 2 tomaten
- 1 kopje water
- 4 eetlepels ketjap manis
- sap van een citroen
Bumbu:
- 8 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de vis in moten, wrijf ze in met citroensap en laat dit een half uur intrekken. Bak de vis in hete olie bruin, maar niet helemaal gaar, laat de vis goed uitlekken. Snijd de sereh heel klein en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de sereh, tomaten, ketjap en water toe en breng dit aan de kook. Voeg de vismoten toe en stoof ze helemaal gaar.
Ikan Sereh Sambal Ketjap