Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Sereh Sambal Ketjap

Gebakken forel in een hete ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 kg. forel
- 4 serehstengels
- 2 tomaten
- 1 kopje water
- 4 eetlepels ketjap manis
- sap van een citroen

Bumbu:

- 8 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de vis in moten, wrijf ze in met citroensap en laat dit een half uur intrekken. Bak de vis in hete olie bruin, maar niet helemaal gaar, laat de vis goed uitlekken. Snijd de sereh heel klein en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de sereh, tomaten, ketjap en water toe en breng dit aan de kook. Voeg de vismoten toe en stoof ze helemaal gaar.

Ikan Sereh Sambal Ketjap