Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Tempeh dan Ayam

Gefrituurde tempeh met kippengehakt in een hete kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 200 gr. kippengehakt
- 2 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 eetlepel ketjap manis
- olie om te frituren

Bumbu:

- 7 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1,5 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en frituur het goudbruin in hete olie, laat dit uitlekken. Kneus de laos en de serehstengel. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de daun salam, sereh en de laos tot het begint te geuren. Voeg het kippengehakt toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de santen en de tempeh toe, roer het geheel goed door en kook de saus in tot de gewenste dikte.

Sambal Goreng Tempeh dan Ayam