De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Goreng Pedis
Krokant gefrituurde tempeh in een pittig jasje
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblok
- 1 theelepel zout
- halve theelepel ketumbar
Beslag:
- 150 gr. bloem
- 175 ml. water
- 1 ei
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken. Maal voor de bumbu de sjalotten, lomboks, rawits, knoflook, zout, ketumbar en bouillonblok tot een pasta. Meng de bumbu met bloem, water en ei tot een glad beslag. Verhit voldoende olie om te frituren. Haal de tempeh door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier.
download