Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Rica Tiga

Pittig gestoofd varkensvlees

Babi Rica Tiga | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. magere hamlappen
- 50 ml. olie
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel asem
- 3 dl. water

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- 2 schijven djahe
- 1,5 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel ve-tsin
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg dan de bumbu toe en fruit deze ook mee. Blus het geheel met de asem opgelost in het water en laat het vlees dan 1 uur sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, plakken laos en djahé.

Babi Rica Tiga