Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sponge Cake Madu

Zeer luchtige honingcake met citroenicing


Ingrediënten:

- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 175 gr. boter
- 100 gr. yoghurt
- 100 gr. suiker
- 75 gr. room
- 1 dl. honing
- 2 eieren
- halve theelepel bakpoeder

Icing:

- 150 gr. poedersuiker
- citroensap

Bereiding:

Leg op de bodem van een springvorm van 25 cm. bakpapier en vet de vorm in. Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de boter, yoghurt, room en honing tot een gladde massa. Mix de suiker en één voor één de eieren er door. Roer de gezeefde bloem en het bakpoeder door de eimassa en zorg dat alle bloem is opgenomen. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 45 min. gaar. Test met een satehstokje of het gaar is en laat de cake helemaal afkoelen. Meng voor de icing de poedersuiker met het citroensap. Neem zoveel citroensap dat er een dikke stroop ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de koude cake met de icing.

Sponge Cake Madu