Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Basah

Pasteitjes gevuld met groente, kip en garnalen


Ingrediënten:

- 150 gr. kipfilet
- 150 gr. rauwe garnalen
- 150 gr. aardappelen
- 100 gr. wortels
- 100 gr. doperwten
- 50 gr. su-un
- 50 ml. water
- 3 hardgekookte eieren
- 4 tenen knoflook
- 1 kippenbouillonblok
- halve theelepel peper
- halve theelepel suiker
- 1 eetlepel gehakte selderie
- 2 eetlepels olie
- olie om te frituren

Deeg:

- 250 gr. bloem
- 50 gr. gesmolten margarine
- 75 ml. ijswater
- 1 ei
- zout

Bereiding:

Pel de eieren en snijd ze over de lengte in stukken. Rasp de knoflook. Hak de kipfilet en de garnalen grof. Snijd de aardappels en wortels in blokjes. Week de su-un in heet water en snijd het in stukken. Verkruimel het bouillonblokje. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de knoflook even aan, voeg de kip en de garnalen toe en bak het tot ze van kleur veranderen. Bak de wortels en de aardappels even mee. Voeg het bouillonblokje, peper, suiker en water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de su-un, selderie en de doperwten toe en stoof de groenten gaar. Laat de vulling afkoelen.

Zeef de bloem voor het deeg en meng dit met het ei en zout goed door elkaar. Schenk het ijswater er beetje bij beetje door en kneed het tot een soepel deeg. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er cirkels van 9 cm. uit en leg op elke cirkel wat vulling en stukjes ei. Vouw de cirkels dicht. Vouw de randen een beetje om en druk het goed aan. Verhit ruim olie en frituur de pastei bruin en krokant.

Pastei Basah