Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Kari Ayam

Gefrituurde pasteitjes gevuld met kipkerrie en aardappel


Ingrediënten:

- 150 gr. kip
- 100 gr. aardappelen
- 100 gr. ui
- halve eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Deeg:

- 250 gr. bloem
- 70 gr. boter
- 1 dl. water
- 1 eetlepel suiker
- zout

Bereiding:

Snijd het kippenvlees fijn en snijd de aardappel in kleine blokjes. Snipper de ui fijn en fruit de ui in 2 eetlepels olie tot het glazig is. Voeg de kip toe en bak dit mee tot de kip van kleur verandert. Voeg de aardappelblokjes, zout en kerriepoeder toe en bak alles goed door. Laat de vulling afkoelen.

Smelt de boter, zeef de bloem en meng dit met suiker, zout en het water goed door elkaar tot je een soepel deeg hebt. Laat het deeg 20 min. rusten. Bestrooi een werkplank met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek cirkels van 9 cm. uit het deeg. Leg op elke cirkel 2 eetlepels vulling en vouw de cirkels dicht tot een halve maan. Zorg ervoor dat de randen goed afgesloten zijn. Frituur de pasteitjes in hete olie mooi bruin en krokant.

Pastei Kari Ayam