Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pempek Adaan

Gefrituurde visballetjes met een hete, zoetzure saus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreelfilets
- 150 gr. tapiocameel
- 100 gr. sjalotten
- 50 gr. bloem
- 15 gr. zout
- 5 gr. aromat
- 3,5 dl. dikke santen
- 2 eidooiers
- 1 ei
- kwart theelepel peper

Saus:

- 250 gr. gula merah
- 5 dl. water
- 10 rode rawits
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels asemwater
- azijn naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snipper de sjalotten fijn. Zorg ervoor dat er geen graten in de vis zijn achtergebleven. Meng de vis met 1 dl. santen en blend dit tot een gladde massa. Voeg de sjalotten, ei, eidooiers, aromat, peper en zout toe en blend dit verder fijn. Roer het tapiocameel, de bloem en de overige santen er goed door heen. Vorm van het deeg ballen ter grootte van een golfbal en frituur ze goudbruin in matig hete olie. Laat de balletjes uitlekken. Snijd de rawits heel fijn en rasp de knoflook. Breng het water met alle ingrediënten voor de saus aan de kook en laat de saus indikken. Zeef de saus en laat het afkoelen. Serveer de Pempek Adaan samen met de saus.

Pempek Adaan