Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kuah Kuning

Gebakken makreel in een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 4 dl. santen
- 50 ml. asemwater
- 1 serehstengel
- 2 cm. laos
- 4 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- daun kemangi
- halve theelepel suiker
- 1,5 theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 cm. kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel peperkorrels
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Wrijf de makreel in met 1,5 theelepel zout en het asemwater en laat het 15 min. intrekken. Snijd de vis in moten en frituur de vis in de olie gaar, laat het goed uitlekken. Kneus de laos en het witte deel van de sereh. Rooster de ketumbar en peperkorrels. Snijd de knoflook, sjalotten, lomboks en kunyit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu samen met de daun salam, daun djeruk purut, sereh en laos tot het begint te geuren. Voeg de santen en de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de gebakken vis toe en kook de saus zachtjes tot de gewenste dikte in. Strooi de daun kemangi over het gerecht voor het opdienen.

Ikan Kuah Kuning