Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Sapi Bumbu Santen

Spiesjes van rundvlees met een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 6 dl. dunne santen
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 3 cm. djahe
- 5 cm. laos
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel ketumbar
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelstenen. Kneus de serehstengels, djahe en de laos. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en maal dit tot een pasta. Verhit de olie en fruit de pasta met de sereh, laos, djahe, daun salam en de daun djeruk purut tot het geurig begint te ruiken. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de suiker, zout en ketumbar toe en roer alles goed door. Schenk de santen en het asemwater er bij en breng het al roerend aan de kook. Stoof het vlees gaar en laat de saus inkoken. Haal het vlees uit de saus en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Rijg het vlees aan satehstokjes en rooster het mooi bruin. Verwarm de saus en serveer dit bij de sateh.

Sateh Sapi Bumbu Santen