Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Daging Bumbu Smoor

Blokjes gestoofd rundvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 3 dl. water
- 3 sjalotten
- 2 serehstengels
- 2 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- halve theelepel trassi
- kwart theelepel djinten
- kwart theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflook in plakjes, kneus de sereh en de laos en snijd de tomaat in stukken. Rooster de kemirienoten en de trassi. Snipper de sjalotjes, knoflook en djahe en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu met de knoflook, sjalotten, laos, daun salam en de sereh tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de tomaat, ketjap, zout en suiker toe. Schenk het water er bij, breng het geheel aan de kook en stoof het vlees gaar. Rijg het vlees aan satehstokjes en rooster de sateh op de bbq bruin. Bestrijk de sateh tijdens het roosteren met de saus. Strooi voor het opdienen de bawang goreng er over.

Sateh Daging Bumbu Smoor