De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Ketimun Empat
Zoet/zure pittige komkommer
Ingrediënten:
- 1 kleine komkommer
- 1 kleine ui
- 2 rode lomboks
Saus:
- azijn
- water
- suiker
- zout
- peper
Bereiding:
Was de komkommer goed en snijd de uiteindes eraf. Haal een vork in de lengte langs de komkommer zodat er groeven ontstaan en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de ui en de lomboks in hele dunne ringetjes. Doe alles in een ruime schaal. Maak van azijn, water, suiker, peper en zout een saus naar smaak. Laat de acar minimaal 1 uur intrekken voor servering.
download