Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Panggang Dua

Geroosterde eend van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 eend
- 1 ltr. water
- 3 serehstengels
- 5 daun salam
- 5 daun djeruk purut
- 2 eetlepels limoensap

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 6 kemirienoten
- 3 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 theelepel ketumbar
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en hak de blaadjes grof. Kneus de serehstengels. Snijd de eend in stukken en wrijf het in met limoensap, laat dit een half uur intrekken. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Breng het water met de eend, bumbu, daun salam, daun djeruk purut en sereh aan de kook en kook de eend gaar. Rooster de stukken eend daarna op de gril of barbecue mooi bruin van kleur.

Bebek Panggang Dua