Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lupis

Driehoekjes van kleefrijst met kokos en een suikerstroop


Ingrediënten:

- 300 gr. ketan
- 50 gr. geraspte kokos
- 2 daun pandan
- halve eetlepel kapur sirih
- bananenblad
- zout

Saus:

- 400 gr. gula djawa
- 2 dl. water
- 2 daun pandan

Bereiding:

Zet de ketan in water en laat het een uur weken. Knip het bananenblad in stukken van 7x30 cm. Los de gula djawa op in het water met de daun pandan en kook de saus tot de gewenste dikte in. Zet de saus opzij. Meng het kapur sirihwater door de ketan. Maak van het bananenblad een kegelvorm. Vul de vorm voor tweederde met ketan en druk het goed aan. Vouw het blad zodat je een driehoekje hebt, maak het dicht met cocktailprikkers en kook de pakketjes 4 uur in zacht kokend water. Stoom de kokos met het zout en de daun pandan voor 15 min. Haal de ketan uit het blad, rol het door de kokos en serveer de Kue Lupis met de saus.

Kue Lupis