Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Djawa

Pittig stoofgerecht met tofu, tempeh en garnalen

Sambal Goreng Djawa | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- 2 dl. dikke santen
- 10 garnalen
- 10 gedroogde pepers
- 6 strengen kouseband
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- 2 eetlepels ketjap manis
- su-un
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Week de su-un in heet water en snijd het in stukken. Week de gedroogde pepers in heet water en hak ze fijn. Snijd de tahu, tempeh en aardappelen in blokjes en frituur ze apart van elkaar goudbruin. Laat het goed uitlekken. Snijd de kouseband in stukken, snijd de sjalotten in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de pepers, sjalotten en knoflook in de olie tot het gaat geuren. Voeg de kouseband, santen en garnalen toe en stoof de garnalen en groente gaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de ketjap, su-un, aardappel, tempeh en tahu door het gerecht.

Sambal Goreng Djawa