Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Agar-Agar Rintik Pandan

Bruin met groene pudding van agar-agar

Agar-Agar Rintik Pandan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- half zakje witte agar-agar
- 2,5 dl. santen
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel pandanpasta
- zout

Bruine pudding:

- half zakje witte agar-agar
- 150 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- 2 daun pandan
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel custard

Bereiding:

Doe de santen in een pan en voeg de suiker, agar-agar en een snufje zout toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur uit en roer de pandanpasta er door. Laat de pudding in een schaal afkoelen en snijd het in blokjes.

Breng ondertussen het water met de gula djawa en daun pandan aan de kook en laat de suiker oplossen. Voeg de agar-agar toe en breng alles weer aan de kook. Leng de custard aan met 2 eetlepels water, zorg ervoor dat je geen klontjes hebt en roer het door de suikeroplossing. Breng het opnieuw aan de kook, verwijder de daun pandan en schenk het in een vierkante vorm. Leg de stukken groene pudding in de bruine pudding en laat het geheel goed opstijven. Snijd de pudding in dikke plakken en serveer het koud.

Agar-Agar Rintik Pandan