Totaal recepten

2738 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Ayam Goreng Serundeng

Gefrituurde kip met kruidige kokosrasp


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 2 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 2 serehstengels
- bawang goreng
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel gula merah
- 1 theelepel zout

serundeng:

- 400 gr. geraspte kokos
- 2 daun salam
- 2 theelepels asemwater
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel gula merah
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel zout

Bumbu serundeng:

- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- 1 cm. laos
- kwart theelepel djinten

Bereiding:

Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook, kunyit, kemirienoten, ketumbar, zout en gula merah tot een pasta. Kneus de serehstengels. Breng het kokoswater aan de kook en voeg de kip, kruidenpasta, daun salam en sereh toe. Kook de kip gaar. Haal de kip uit de bouillon en frituur hem goudbruin.

Voor de serundeng:

Kneus de serehstengel en maal voor de bumbu serundeng de sjalotten, knoflook, laos, ketumbar en djinten tot een pasta. Bak deze pasta samen met de sereh en daun salam in wat olie tot het gaat geuren. Voeg zout en gula merah toe en roer alles goed door. Voeg de geraspte kokos en asemwater toe en bak alles goudbruin en droog.

Strooi de serundeng over de gebakken kip en bestrooi het gerecht met bawang goreng.

download