Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Smoor Ayam Djawa
Gestoofde kip in een kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 6 kipkarbonades
- 2,5 dl. kippenbouillon
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- 3 kruidnagels
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Wrijf de kip in met zout, limoensap en ketjap en laat dat 15 min. marineren. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn en snijd de lomboks in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg de sjalotjes, knoflook, lomboks en kruidnagels toe. Schep het geheel voor enkele min. goed door. Voeg de bouillon toe en stoof de kip gaar.
Smoor Ayam Djawa