Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pallu Basa

Gestoofd rundvlees in een pittige, kruidige kokossaus


Ingrediënten:

- 1 kg. rundvlees
- 150 gr. geraspte kokos
- 1 ltr. dunne santen
- 2 serehstengels
- 5 cm. kaneelstok
- 3 kruidnagels
- halve noot nootmuskaat
- 2 eetlepels asemwater
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 100 gr. rode lomboks
- 8 sjalotten
- 5 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 2 eetlepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve eetlepel peperkorrels
- kwart theelepel anijszaad
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelstenen. Kneus de serehstengels en rasp de nootmuskaat. Snijd de sjalotjes en lomboks fijn. Schil de laos en djahe en snijd ze fijn. Rooster de kokos in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Rooster de ketumbar, peperkorrels, djinten en anijszaad en maal dit fijn in de vijzel. Voeg de overige bumbu-ingrediënten toe en maal dit tot een pasta.

Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, nootmuskaat, kruidnagels en kaneel tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg de santen toe, breng het al roerend aan de kook en stoof het vlees gaar, laat de saus goed inkoken. Voeg het asemwater toe en laat het ca. 5 min. stoven.

Pallu Basa