Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Bakar

Gegrilde rijstpakketjes gevuld met pittige kip


IngrediŽnten:

- 500 gr. rijst
- 6 dl. santen
- 5 sjalotten
- 2 serehstengels
- 3 daun salam
- 1 bouillonblokje
- 6 eetlepels olie
- zout naar smaak
- bananenbladeren

Vulling:

- 150 gr. kipfilet
- 100 gr. ebi
- 1 dl. water
- 4 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 1 bouillonblokje
- 4 eetlepels olie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd voor de vulling de kipfilet in kleine blokjes. Was de ebi, dep het goed droog en frituur het krokant. Rasp de knoflook en snijd de lomboks, rawits en lente-ui in ringen. Verhit de olie en fruit de lomboks en rawits tot het begint te geuren. Voeg de lente-ui en de knoflook toe en schep het goed door. Voeg de kip toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer het goed door. Voeg de ebi, suiker en zout toe en stoof de kip gaar tot het water is verdampt. Houd de vulling apart.

Was de bananenbladeren onder heet water of houd het boven een vlam om scheuren te voorkomen. Was de rijst en laat het goed uitlekken. Kneus de sereh. Snijd de sjalotten in ringen en bak ze in hete olie even aan. Voeg de santen, daun salam, sereh en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het koken tot de santen volledig is opgenomen. Schep de rijst over in de stoompan en stoom de rijst in 20 min. helemaal gaar.

Neem een stuk bananenblad. Leg wat rijst in het midden, leg er een lepel vulling op en rol het bananenblad dicht tot een rolletje. Steek de uiteinden met cocktailprikkers vast of niet ze dicht. Ga zo door tot alles is gebruikt. Rooster de pakketjes op de barbecue of op de gril tot het begint te geuren.

Nasi Bakar