Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Kuah Asam Pedis Dua
Garnalen in een hete lichtzure saus
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 3 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 1 serehstengel
- 1 limoen
- 1 eetlepel asempasta
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 3 gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook
Bereiding:
Kneus de sereh en snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Marineer de garnalen 15 min. in limoensap en zout. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de sereh tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak ze mee totdat ze van kleur veranderen. Voeg het water, asempasta en suiker naar smaak toe en stoof de garnalen gaar. Strooi de lente-uitjes voor het opdienen over het gerecht.
Udang Kuah Asam Pedis Dua