Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Kuah Asam Pedis Dua

Garnalen in een hete lichtzure saus


Ingrediënten:

- 300 gr. garnalen
- 3 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 1 serehstengel
- 1 limoen
- 1 eetlepel asempasta
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bumbu:

- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 3 gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Kneus de sereh en snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Marineer de garnalen 15 min. in limoensap en zout. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de sereh tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak ze mee totdat ze van kleur veranderen. Voeg het water, asempasta en suiker naar smaak toe en stoof de garnalen gaar. Strooi de lente-uitjes voor het opdienen over het gerecht.

Udang Kuah Asam Pedis Dua