Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan Udang Sayur

Gefrituurde koekjes met groente en garnalen


Ingrediënten:

- 100 gr. tauge
- 50 gr. kleine garnalen
- 50 gr. bloem
- 2 wortels
- 1 eetlepel selderie

Bumbu:

- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- halve theelepel zout

Bereiding:

Snijd de wortels in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water. Hak de selderie fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met de tauge, garnalen, bloem, wortels en selderie. Voeg een beetje water toe mocht het te droog zijn. Verhit ruim olie. Neem een eetlepel beslag, bak dit in de olie en druk het een beetje plat. Bak de Bakwan Udang Sayur gaar en mooi goudbruin van kleur.

Bakwan Udang Sayur