Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bola-Bola Tahu Asam Manis

Gefrituurde tofuballetjes in een zoetzure saus


Ingrediënten:

- 200 gr. tahu
- 100 gr. kippengehakt
- 1 lente-ui
- 1 ei
- 3 eetlepels tapiocameel
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Saus:

- 100 gr. doperwten
- halve dl. water
- halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels sambal lampung
- 2 eetlepels margarine
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Prak de tahu met een vork fijn en meng dit met het ei, tapiocameel, kippengehakt, peper, zout en lente-ui. Neem telkens een dessertlepel van de tahu en rol er balletjes van. Verhit de olie, frituur de balletjes goudbruin en laat ze goed uitlekken. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de margarine en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de tomatensaus, sambal, water, peper, zout en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Roer de doperwten er door en proef de saus op smaak. Schenk voor het serveren de saus over de tahuballetjes.

Bola-Bola Tahu Asam Manis