Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambosa Ayam

Gefrituurde pakketjes met kip


Ingrediënten:

Sambosavel:

- 250 gr. bloem
- 50 ml. water
- 1 ei
- 1 eetlepel gesmolten margarine
- maizena
- olie om te frituren

Vulling:

- 250 gr. kippenvlees
- 50 gr. ui
- 50 ml. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Snijd het kippenvlees en de ui grof. Rasp de knoflook en de djahe en snijd de lente-ui in dunne ringen. Verhit een beetje olie en fruit de ui, knoflook en djahe tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak dit mee tot de kleur verandert. Voeg de lente-ui toe en schep het goed door. Voeg het water, de worcestersaus, oestersaus, peper, zout en suiker toe en stoof de kip gaar en droog. Laat de vulling afkoelen.

Sambosavel: Meng wat maizena met een beetje water en roer het tot een dik papje, houd dit apart. zeef de bloem en meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, vouw er folie omheen en laat het 30 min. in de koelkast rusten. Verdeel het deeg in 10 stukken, bestrijk het met een beetje olie en rol elk stuk uit tot een dunne lap van 6 x 40 cm. Leg een eetlepel vulling in een punt en vouw het vel tot een driehoekje tot je het hele velletje hebt gebruikt. Lijm de randen dicht met het maizenapapje. Verhit ruim olie en frituur de sambosa's goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Sambosa Ayam