Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pisang Karamel

Gefrituurde banaan met karamel en vanille-ijs


Ingrediënten:

- 120 gr. suiker
- 50 gr. zelfrijzend bakmeel
- 25 gr. maizena
- 90 ml. koud water
- 2 bananen
- sesamzaad
- vanille-ijs
- zout
- olie

Bereiding:

Maak een beslag van het meel, zout, 1 theelepel olie en het water. Snijd de bananen in schuine stukken. Haal ze eerst door de maizena en dan door het beslag. Verhit ruim olie en frituur de bananen in hete olie goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de suiker tot een karamel, doop de gebakken banaan in de karamel en dompel ze onder in koud water, zodat de karamel hard wordt. Bestrooi ze met sesamzaad en serveer de gebakken banaan met vanille-ijs.

Pisang Karamel