Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mangga Kelapa

Geglazuurde cake met mango


Ingrediënten:

- 380 gr. zelfrijzend bakmeel
- 350 gr. suiker
- 250 gr. boter
- 170 gr. geraspte kokos
- 4 eieren
- 2 rijpe mango's

Glazuur:

- 150 gr. poedersuiker
- 20 gr. gesmolten boter
- 1 dl. sap van mango

Bereiding:

Snijd de mango's in kleine partjes, maar bewaar ook wat om te decoreren. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een vorm van 22 cm. in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Mix de boter met de suiker tot een lichte, romige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe. Zorg dat elk ei goed is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Roer het meel en de geraspte kokos door het eimengsel en zorg er voor dat er geen klonten achter blijven. Roer nu de mango door het beslag en schenk het in de vorm. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Test met een satehstokje of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen. Meng voor het glazuur alles goed door elkaar en bestrijk de cake hiermee. Decoreer de cake met de achtergehouden mangoparten.

Kue Mangga Kelapa