Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Teri Buncis

Pittige sperziebonen met gedroogde garnalen en zoute visjes


Ingrediënten:

- 300 gr. sperziebonen
- 50 gr. ikan teri
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel asempasta
- zout naar smaak
- olie

Sambal:

- 8 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 eetlepels ebi
- 1 eetlepel trassi

Bereiding:

Dop de sperziebonen, breek ze eenmaal doormidden en kook ze beetgaar. Verhit voldoende olie en frituur de ikan teri bruin krokant. Week de ebi in heet water tot het zacht is. Snijd de lomboks en sjalotjes fijn en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Hak de knoflook fijn en fruit dit met de sambal en de asempasta op een laag vuur. Voeg de ikan teri toe en roer alles goed door. Schep de sperzieboontjes door de sambal tot alles goed is gemengd. Serveer dit warm met witte rijst.

Sambal Goreng Teri Buncis