Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Risolles Isi Ragout Ayam

Gefrituurde rolletjes gevuld met kippenragout


Ingrediënten:

Flensjes:

- 100 gr. bloem
- 3 dl. melk
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- halve theelepel zout
- paneermeel
- olie

Ragout:

- 100 gr. gekookte kip
- 100 gr. wortels
- 100 gr. doperwten
- 50 gr. ui
- 2 dl. melk
- 2 lente-uitjes
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels margarine
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel nootmuskaat
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout

Bereiding:

Hak de ui en de kip fijn, snijd de wortels in kleine blokjes en snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Fruit de ui met de nootmuskaat in de margarine tot de ui zacht is. Voeg de kip, wortel, erwten en de lente-ui toe en roerbak dit tot de wortel zacht is. Voeg de bloem toe en bak tot de bloem de boter heeft opgenomen. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer tot er een stevige massa is ontstaan. Voeg het zout, peper en suiker toe. Laat de vulling een beetje afkoelen.

Meng de bloem met een ei, de melk en het zout en roer tot er een glad beslag ontstaat. Kluts het andere ei los met een beetje water en houd dit apart. Bak flensjes van het beslag in een beetje margarine en leg op elk flensje wat ragout, vouw de flensjes goed dicht. Doop de risolles in het losgeklopte ei, rol het door het paneermeel en frituur ze in matig hete olie bruin en krokant. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Risolles Isi Ragout Ayam