Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bami Ayam Sayur

Pittige bami met kipfilet en verschillende groenten

Bami Ayam Sayur | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 125 gr. tauge
- 100 gr. witte kool
- dunne mie
- 2 kipfilets
- 4 lomboks
- 1 ui
- halve winterwortel
- halve prei
- half kopje water
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- selderie
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking en houd het apart. Snijd de kipfilets klein. Snijd de witte kool, ui, winterwortel en prei klein. Snijd 3 lomboks in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilets tot het gaat verkleuren. Voeg dan de lomboks, kool, wortel, ui en prei toe en schep het geheel door tot het begint te slinken. Voeg de tauge toe en bak het even door. Voeg de ketjap, water, peper, zout en selderie toe en laat het geheel voor enkele min. zachtjes koken. Voeg de mie toe en schep alles goed door, laat de mie goed doorwarmen. Snijd 1 lombok in dunne ringen en bestrooi het gerecht met de lombok en selderie voor het serveren.

Bami Ayam Sayur