Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Balado

Gefrituurde tempeh met hete kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. tempeh
- 1,5 dl. water
- 5 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tempeh en sjalotjes in dunne plakken. Maak de knoflook samen met wat zout fijn in de vijzel en voeg hier het water aan toe, roer het water goed door. Leg de plakjes tempeh in een schaal, giet het knoflookwater er over en laat het voor enige tijd intrekken.

Verhit ruim olie en frituur de tempeh tot het droog is gebakken. Snijd de lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit wat olie in de wok en fruit de sjalotjes glazig. Voeg de bumbu toe en bak het geheel tot het begint te geuren. Voeg de suiker en het citroensap toe en schep het geheel goed door tot het water bijna is verdampt. Voeg de tempeh toe en schep alles goed door zodat de tempeh volledig is bedekt met de kruiden.

Tempeh Balado