Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Nanas Pedis

Pittige kipfilet met verse ananas

Ayam Nanas Pedis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 3 kipfilets
- halve rijpe ananas
- 2 rode lomboks
- 1 grote ui
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels water
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1,5 theelepel peperkorrels
- halve theelepel djinten
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes. Maal de ketumbar, djinten, peperkorrels en wat zout fijn in de vijzel. Snijd de ananas in blokjes, de lomboks in ringen en snipper de ui. Verhit wat olie in de wok en bak de kip samen met de fijngemaakte kruiden tot de kip van kleur verandert. Voeg de ui en lomboks toe en schep het kort door. Voeg de ananas, de ketjap en het water toe, schep het nogmaals door en laat het zachtjes stoven voor ca. 10 min.

Ayam Nanas Pedis