De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Kruidige tempeh met spinazie in een krokant jasje
Ingrediënten:
- 400 gr. tempeh
- 50 gr. spinazie
- 50 gr. maizena
- 50 ml. santen
- 1 ei
- olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel peper
Coating:
- 150 ml. water
- 100 gr. paneermeel
- 50 gr. bloem
Bereiding:
Kook de spinazie kort en snijd het klein. Stoom de tempeh en prak het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit goed met de tempeh, spinazie, santen, maizena en het ei. Maak van de tempeh een langwerpige vierkante koek en stoom deze 30 minuten. Laat het afkoelen en snijd in plakken van 2 x 4 cm. Maak van de bloem en het water een papje, bedek de plakken tempeh met dit papje, haal ze door het paneermeel en frituur in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de plakken warm.