Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Combro

Gefrituurde cassaverolletjes, gevuld met pittige tempeh


Ingrediënten:

- 1 kg. geraspte cassave
- 100 gr. geraspte kokos
- 2 lente-uitjes
- 3 eetlepels maizena
- zout naar smaak
- olie

Vulling:

- 250 gr. rode oncom of tempeh
- 1 lente-ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 5 rode rawits
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de 2 lente-uitjes zeer fijn en houd dit even apart. Laat de cassave ontdooien en uitlekken in een vergiet en knijp al het overtollige vocht er goed uit. Meng in een kom de cassave samen met de kokos en kneed het goed. Meng dit met de maizena, fijngesneden lente-uitjes en zout naar smaak tot het een glad geheel is. Laat dit weer uitlekken in een vergiet.

Prak de oncom of tempeh zeer fijn. Snijd de lente-ui, sjalotjes en rawits fijn en rasp de knoflook. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de rawits, sjalotjes en knoflook tot het geurig begint te ruiken. Voeg de oncom of tempeh, lente-ui, peper, zout en suiker naar smaak toe en schep het goed door tot het gaar is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.

Neem een handvol cassavedeeg. Druk het een beetje plat in je handpalm en vul het met een eetlepel vulling. Maak de bal dicht en rol het tot een ovale vorm in je hand. Ga zo door tot alles is gebruikt. Verhit ruim olie en frituur de Combro gaar en mooi bruin. Laat het uitlekken op keukenpapier.

Combro