Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek Ebi

Dunne, gefrituurde koeken met gedroogde garnalen


Ingrediënten:

- 200 gr. rijstmeel
- 3,5 dl. water
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels ebi
- 1 theelepel gemalen ketumbar
- 2 theelepels zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Verwijder de nerven uit de daun djeruk purut en snijd de blaadjes zeer fijn. Bak de teentjes knoflook en maal het fijn in de vijzel. Maal ook de ebi fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en roer het goed door met een garde. Verhit ruim olie in een wok, maar zorg ervoor dat het niet te heet wordt. Neem een grote opscheplepel beslag en giet het via de zijkant van de wok in de olie. Laat de Rempeyek Ebi mooi bruin worden en laat het uitlekken op keukenpapier. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt.

Rempeyek Ebi