Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mochi Legit Pandan Wijen

Zoete, gevulde groene bolletjes van mungbonen en sesamzaadjes

Kue Mochi Legit Pandan Wijen | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

Vulling:

- 150 gr. kacang hijau zonder vliesjes
- 75 gr. suiker
- 2,5 dl. santen
- halve theelepel zout

Deeg:

- 150 gr. ketanmeel
- 100 gr. sesamzaadjes
- 100 gr. suiker
- 20 gr. margarine
- 1,75 dl. water
- halve theelepel pandanpasta
- snufje zout

Bereiding:

Plaats de kacang hijau een nacht in ruim koud water, giet het af en stoom het gaar. Breng in een pan de santen met het zout, suiker en de kacang hijau aan de kook. Roer het door tot je een gladde massa hebt. Laat de vulling afkoelen. Neem een theelepel van de vulling en rol dit tot een balletje, ga zo door tot je alles hebt gebruikt. Houd dit apart.

Meng voor het deeg het water met het zout en de pandanpasta. Giet dit beetje bij beetje bij het ketanmeel en roer het tot een gladde massa. Giet dit in een vuurvaste schaal en stoom het voor 20 min. Doe het deeg in een kom en mix het goed met de suiker en de boter, laat het deeg afkoelen.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Maak je handen een beetje nat en druk wat groen deeg plat in je handpalm. Leg een geel bolletje op het groene deeg en rol het bolletje goed dicht. Druk dit in de sesamzaadjes en zorg ervoor dat het aan alle kanten met de zaadjes is bedekt. Ga zo door tot je alles hebt gebruikt. Klaar om te serveren.

Kue Mochi Legit Pandan Wijen