Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pempek Kapal Selam Mantap

Gefrituurde deegballen gevuld met ei met een hete zoetzure saus

Pempek Kapal Selam Mantap | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 400 gr. kipfilet
- 1 dl. ijswater
- 4 kleine eieren
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels tapiocameel
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel zout

Cukosaus:

- 50 gr. gula djawa
- 4 dl. water
- 10 ebi
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode rawits
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asempasta
- zout naar smaak

Bereiding:

Voor de pempek, rasp de knoflook. Maal de filets (mag ook vis zijn) met het ijswater, knoflook en het zout tot een gladde massa. Roer er lepel voor lepel het meel door tot je een stevig deeg hebt. Neem iets meer bloem als het deeg nog te vochtig is. Laat dit in de koelkast een kwartier rusten. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in het water aan de kook te brengen. Laat dit even doorkoken en maal er in de blender een gladde saus van. Zeef het eventueel en breng het verder op smaak. De saus moet zoetzuur en pittig van smaak zijn.

Kneed het deeg goed door. Vorm van het deeg vier grote ballen van elk ca. 100 gr. Leg een bal deeg in je handpalm en druk het naar alle kanten gelijkmatig uit, zodat je een kommetje hebt. Schenk voorzichtig een rauw ei in het kommetje en maak ze goed dicht. Breng ruim water aan de kook en kook de deegpakketjes in 20 min. gaar. Laat ze uitlekken en frituur ze daarna in hete olie mooi goudbruin van kleur. Snijd de pempek in stukken en serveer het met de cukosaus.

Pempek Kapal Selam Mantap