Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Nugget Sayuran

Gefrituurde snack van mie, groente en gehakt


Ingrediënten:

- 200 gr. gekookte eiermie
- 2 dl. melk
- 2 eieren
- 1 wortel
- 2 eetlepels doperwten
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Saus:

- 200 gr. rundergehakt
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels sambal manis
- 1 runderbouillonblokje
- 3 eetlepels olie

Coating:

- 2 eieren
- bloem
- panko

Bereiding:

Voor de saus, snipper de ui en de knoflook en fruit het in de olie tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de ketchup en sambal toe en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje en breng de saus verder op smaak met zout, peper en suiker.

Snijd de wortel in kleine blokjes. Voeg de noedels, de saus en de groenten toe en roer alles goed door. Klop de eieren met de melk los en meng dat door het geheel. Vet een vuurvaste vorm in met wat olie, doe alles in de schaal, druk het goed aan en stoom dit in 30 min. gaar. Laat het volledig afkoelen.

Snijd de gestoomde koek in blokjes. Kluts de twee eieren los in een schaal. Doe de bloem in een aparte schaal en de panko ook. Rol de blokjes door de bloem, daarna door losgeklopt ei en dan door de panko tot het volledig is bedekt. Zet de nuggets in de koelkast om helemaal op te stijven. Verhit ruim olie, maar niet te heet en frituur de nuggets mooi bruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de nuggets met sweet chilisaus.

Mie Nugget Sayuran