Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan

Gefrituurde, hartige groentebollen met garnalen


Ingrediënten:

- 125 gr. tauge
- 125 gr. wortels
- 150 gr. garnalen
- selderie
- 2 lente-uien
- olie

Voor het beslag:

- 100 gr. bloem
- kwart theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- peper
- 1 teen knoflook
- 1 ei
- 1,5 dl. dunne santen

Bereiding:

Pers de knoflook en kluts het ei. Maak de tauge schoon. Was de tauge met koud water en met keukenpapier droogdeppen. Rasp de schoongemaakte wortels en zonodig ook met keukenpapier droogdeppen. Meng alle ingrediënten voor het beslag. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de blaadjes van de selderie en de garnalen fijn.

Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 180 -190 graden. Intussen de droge ingrediënten met het beslag heel goed mengen. Als de olie goed heet is doop de scheplepels hierin en met een andere lepel de intussen heet geworden scheplepel vullen met het tauge-wortel mengsel. Laat het mengsel in de hete olie glijden en als het beslag loslaat van de lepel laat ze verder bruinbakken. Er kunnen een paar gevulde lepels tegelijkertijd gebakken worden. Laat de bakwans in een met keukenpapier bekleed vergiet liggen. Bewaar ze voor gebruik in de voorverwarmde oven. Serveer de bakwan met een ketjapsaus.

Bakwan