De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Bacem Empat
Gebakken tempeh gestoofd in een zoete saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 400 ml. water
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 schijven gula djawa
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in dikke plakken. Breng het water met de gula djawa, ketjap manis, daun salam, djinten, ketumbar, laos en het zout aan de kook. Leg de tempeh in de saus en laat deze 30 minuten sudderen. Verhit de olie en bak de tempeh mooi bruin en een beetje krokant.
download