De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Bacem Empat
Gebakken tempeh gestoofd in een zoete saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 400 ml. water
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 schijven gula djawa
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in dikke plakken. Breng het water met de gula djawa, ketjap manis, daun salam, djinten, ketumbar, laos en het zout aan de kook. Leg de tempeh in de saus en laat deze 30 minuten sudderen. Verhit de olie en bak de tempeh mooi bruin en een beetje krokant.
download