De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Kering Empat
Knapperige gefrituurde tempeh in pittige zoete saus
Ingrediënten:
- 250 gr. tempeh
- 100 ml. water
- 5 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 2 cm. djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne reepjes en frituur ze knapperig. Maal de lomboks, sjalotten, kemirienoten, djahe en trassi tot een fijne sambal. Verhit de olie en fruit de sambal 3 minuten. Voeg de ketjap manis, gula djawa en water toe. Kook de saus in tot hij dik wordt. Meng de tempeh met de saus en bak nog 5 minuten op laag vuur.
download