De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Rendang Lima
Rundvlees gestoofd in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kg. rundvlees
- 5 dl. santen
- 5 rode lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 serehstengels
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Maal de lomboks, djahe en kunyit tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta ca. 3 minuten. Voeg de serehstengels, laos, daun djeruk purut en daun salam toe. Bak het rundvlees hierin rondom bruin. Schenk de santen erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rendang 3 uur zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met het zout.
download