De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Rendang Lima
Rundvlees gestoofd in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kg. rundvlees
- 5 dl. santen
- 5 rode lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 serehstengels
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Maal de lomboks, djahe en kunyit tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta ca. 3 minuten. Voeg de serehstengels, laos, daun djeruk purut en daun salam toe. Bak het rundvlees hierin rondom bruin. Schenk de santen erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rendang 3 uur zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met het zout.
download