De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Tumis Kangkung
Roergebakken waterspinazie met garnalen
Ingrediënten:
- 300 gr. kangkung
- 50 gr. tijgergarnalen
- 10 rawits
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- zwarte peper
- zout
- olie
Bereiding:
Was de kangkung, blancheer deze kort en laat het goed uitlekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rawits in ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook en de rawit tot ze geurig zijn. Voeg de tijgergarnalen toe en roerbak deze ongeveer twee minuten. Voeg de kangkung toe en roerbak alles goed door. Voeg de ketjap, de vissaus, de oestersaus, het zout en de zwarte peper naar smaak toe en meng alles goed. Besprenkel het gerecht met de sesamolie.