De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Klepon Tiga
Groene rijstbolletjes gevuld met Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 250 gr. rijstmeel
- 100 gr. gula djawa
- 100 gr. vers geraspte kokos
- 1 ltr. water
- 100 ml. pandanwater
- 2 theelepels kapur sirih water
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Meng in een grote kom het rijstmeel en voeg geleidelijk pandanwater en kapur sirih water toe om een soepel deeg te vormen dat niet meer plakkerig is en kneed dit grondig door. Rol vervolgens het deeg uit tot kleine balletjes en vul elk balletje met een klein stukje gula djawa. Meng in een kom de geraspte kokos met het zout. Breng in een ruime pan het water aan de kook en voeg de balletjes toe, kook ze ongeveer 10 min. of tot gaar en ze boven komen drijven. Haal de balletjes uit het kokende water en rol ze meteen door de geraspte kokos. Serveer de klepon warm.