De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Pelecing Kangkung
Groentesalade met een pittige bumbu en kokos
Ingrediënten:
- 1 ltr. water
- 150 gr. kangkung
- 50 gr. kouseband
- 50 gr. tauge
- 3 eetlepels pinda
Bumbu Pelecing:
- 10 rawits
- 1 tomaat
- sap van 1 djeruk limau
- halve theelepel trassi
- halve theelepel suiker
- halve theelepel zout
Bumbu Kelapa:
- 100 gr. vers geraspte kokos
- 2 tenen knoflook
- 2 rawits
- 1 lombok
- 1 cm. kencur
- 1 daun djeruk purut
- halve theelepel suiker
- halve theelepel zout
Bereiding:
Breng het water in een pan aan de kook en blancheer de tauge, de kouseband en de kangkung achtereenvolgens tot ze gaar zijn. Haal de groenten uit de pan en laat ze uitlekken. Maak voor de bumbu pelecing een pasta door de rawits, tomaat, trassi, zout, suiker en het sap van de djeruk limau te vijzelen of te blenden tot een gladde massa. Maak voor de bumbu kelapa een mengsel door de geraspte kokos, knoflook, rawits, lombok, kencur, de daun djeruk purut, de suiker en het zout te mengen. Stoom dit mengsel tot het gaar is. Schik de kangkung, tauge, kacang panjang en de pinda's op een serveerbord. Verdeel de bumbu pelecing en de bumbu kelapa over de groenten.